"Liv i utkanterna"
Konstutställning i Lodz, Polen

Cecilia Nelson
Måd Olsson-Wannefors
Kerstin Olsson Grönvik

7 till 28 oktober 2016.

Vad händer när man uppmärksammar det som utspelar sig i ögonvrån? Det som i vår stressade vardag oftast inte syns.
I projektet Liv i utkanterna är vi tre kvinnliga konstnärer som utforskar det som pågår i synfältets periferi, det som den fokuserade, målinriktade blicken lätt missar. Det krävs att man har tid att stanna upp. Först då kan man bli varse det som inte pockar på uppmärksamhet, men som ändå har något väsentligt att säga.

Kulturföreningen Lyktan
i Skogås, Huddinge kommun, Stockholms län samarbetar sedan flera år med Adi Art ett galleri i staden Lodz, Polen.

På Galleri Lyktan har det visats flera utställningar med konstnärer ifrån bland annat Polen, Moldavien och Ryssland.

Adi Art i Lodz, har visat svenska konstnärer som Lyktan har bjudit in att delta. Det har också anordnats flera olika workshops för konstnärer från olika länder, som Lyktans medlemmar haft möjlighet att delta i.

7 till 28 oktober 2016 presenterades den svenska utställningenlyktan 

www.lyktan.net

Utställande konstnärer


Cecilia Nelson:
Skulptör och skribent.
I Cecilias skulpturer och multimediaverk sker ett perspektivskifte så det som utspelar sig i periferin kan bli synligt.
Hon har inspirerats av folkkonstens direkta, naiva uttryck med dess fokus på transformativa processer. Ofta arbetar hon med återanvänt material som tidningspapper och plast.
Sin konstnärliga utbildning har Cecilia Nelson fått på Göteborgs universitet, Folkuniversitetet i Stockholm och National Academy School of Fine Arts i New York. Hon har ställt ut i Sverige och USA och fått flera stipendier.
Nelson är bosatt i Huddinge söder om Stockholm.
www.cecilianelson.se

Måd Olsson-Wannefors
Konstnär, illustratör och grafisk formgivare. Hon visar blyertsteckningar ibland med lite akvarell som tillägg. Det är bilder av övergivna hus, ibland halvt gömda i skogen. Här möter du också slitna böcker, bokformgivarens dagdrömmar. Drömmar som också lever i utkanten av det möjliga.
Måd har gjort många utställningar på gallerier o museer i Sverige och på Grönland. Hon arbetar i flera olika tekniker såsom akryl, akvarell och koppargrafik.
Måd bor nära Stockholm där hon också fått sin konstnärliga utbildning vid Berghs School of Communication och Medborgarskolan.
www.mowon.com/

Kerstin Olsson Grönvik
Illustratör, konstnär och grafisk designer. Hon har i den här utställningen fokuserat på de små detaljerna i vår omgivning, det vi inte i första hand ser, sånt vi kanske trampar på eller går förbi. Utan att riktigt lägga märke till om de finns eller inte.
I finstämda akvareller berättar hon om det vi möter, hennes bilder får oss att reflektera.
Har deltagit i utställningar på olika gallerier i Sverige och utomlands. Hennes produktion är stor och varierande. Animerad film, faktaillustrationer, frimärken, sagoböcker med mera.
Kerstin bor i Skogås, nära Stockholm, där hon också fick sin kreativa konst utbildning vid Berghs School of Communication.
www.kogart.se

Affisch och utställningsplats

affisch
Se affischen större

Här var utställningen:
logo
Pracownia Luna

Szkoła Rysunku i Malarstwa Piotra Króla
ul Limanowskiego 157 Łódź.


logo